Red House

perex

Stranou od městského ruchu Osla uprostřed malebného údolí vyrostl rodinný dům, který svým kontrastním zbarvením dává jasně najevo své výsostné postavení, a přitom do svahu nad řekou přirozeně zapadá.

kredit

Text: Vojtěch Souček | Foto: Nils Petter Dale

text 1

Stranou od městského ruchu Osla uprostřed malebného údolí vyrostl rodinný dům, který svým kontrastním zbarvením dává jasně najevo své výsostné postavení, a přitom do svahu nad řekou přirozeně zapadá.

Dům od architektů ze studia JVA je umístěn kolmo k nedaleké řece. Velkorysá vysoká okna nabízejí panoramatický výhled do údolí. Část domu určená rodičům situovaná v nejvyšším patře domu je otevřena na jih, naopak dětské zázemí ve spodním patře má výhled na řeku pod stromy směrem k severu. Tato dvojí orientace je základním prvkem dynamiky domu a design je ve všech směrech navržený tak, aby maximálně zvýraznil tuto strukturu.  

galerie 1

citace 1

text 2

Interiér je v porovnání s červeným obložením, které v sobě odráží temperament klienta, barevně střídmý. Čisté odstíny dřeva jsou v harmonii s bílými zdmi, místy zvýrazněnými strukturou, jenž propojuje interiér a exteriér domu.

infobox

Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Roar Lund-Johnsen

Walter Jacobsen

Oslo, Norsko

soukromá osoba

175 m²

facebook

 

Podporuju skvělé nápady

TOC (zvolit toc view odpovídající kategorie)

architual@2x