Galerie na náplavce

perex

Studie galerie na vltavské náplace posouvá pražské nábřeží na vyšší úroveň. Architekt Jakub Straka přichází s inovativním a přitom velmi prostým konceptem, ve kterém využívá nábřežní zeď jako opěrný bod celé budovy.

kredit

text: Vojtěch Souček | foto: Jakub Straka

text 1

Záměrem galerie určené na prezentaci uměleckých děl bylo propojit výstavní a veřejný prostor. Koncept vytváří prostory s odlišnou atmosférou. Prezentace v tunelu si zachovává intimitu galerie, přičemž je umění maximálně přístupné veřejnosti. Interiér galerie je díky flexibilnímu panelovému systému univerzální a reaguje na potřeby různých expozic.

galerie 1

citace 1

Rychlá výstavba, demontovatelnost, přizpůsobivost výšce nábřeží a transport po vodě umožňuje vznik i na jiném místě.

text 2

Stavba se svou konstitucí plně přizpůsobuje obtížně zastavitelnému nábřeží Vltavy. Prefabrikované moduly jsou řazeny za sebe a vytváří základní objem stavby. Jakub Straka ke svému konceptu dodává: “Jednotlivé prvky jsou z výroby transportovány po vodě přímo na místo, kde je celá stavba zapřena o nábřežní zeď. Rychlá výstavba, demontovatelnost, přizpůsobivost výšce nábřeží a transport po vodě umožňuje postavit galerii i na jiném místě.”

infobox

Jakub Straka

facebook

 

Podporuju skvělé nápady

TOC (zvolit toc view odpovídající kategorie)

architual@2x