Aluminium Cabin

perex

Aluminium Cabin od studia JVA, to je moderní letní sídlo s hliníkovým pláštěm, které nahradilo starou a nepraktickou kabinu vévodící norskému pobřeží. Předpisy a členění terénu formovali strukturu samotné stavby stejně jako nutnost přizpůsobit jí okolní krajině. Vznikla tak navýsost nevšední stavba respektující okolní krajinu.

kredit

Text: Vojtěch Souček | Foto: Nils Petter Dale

text 1

Kabinu tvoří tři vzájemně propojené celky, které při pohledu z venku rozdělují nejbližší okolí domu na dvě terasy a prostor před hlavním vstupem do domu. Terasy i vstup je možné zastínit subtilním roletovým systémem, který koresponduje s celkovým vzhledem domu.

Fasáda domu je z hliníku odolného proti mořské vodě a odráží v sobě okolní krajinu, díky čemuž mění svůj vzhled v průběhu celého dne.

galerie 1

citace 1

text 2

Tvar střechy kopíruje horizont okolních skal, a přirozeně tak vyplňuje prostor mezi nimi. I díky tomu působí kabina v terénu nízkým dojmem. Hřeben střechy člení interiér domu na obývací pokoj spojený s jídelnou, který je pomocí transparentní fasády propojen s okolní přírodou a na uzavřenější část domu, kde jsou umístěny ložnice, koupelna a kuchyň. Dvě stěny obývacího pokoje je možné zcela otevřít a rozšířit tím obytný prostor o terasy.

galerie 2

citace 2

galerie 3

infobox

soukromá osoba

Vestfold, Norsko

90 m2

facebook

 

Podporuju skvělé nápady

TOC (zvolit toc view odpovídající kategorie)

architual@2x